Småbåtshamn på Slätterna på Orust
Nedan finner du reglerna kring fördelning av båtplatser. Alla fastigheter med andel i sektionen Hamn har rätt till båtplats. Inga båtplatser är bredare än 3 meter. Klicka på länken ned ”Båtplatsregler”
Nedan finner du reglerna kring fördelning av båtplatser. Alla fastigheter med andel i sektionen Hamn har rätt till båtplats. Inga båtplatser är bredare än 3 meter. Klicka på länken ned ”Båtplatsregler”
Vår hamnanläggning består av 4 bryggor (U, A, B och C) med båtplatser av varierande storlek, som disponeras av medlemmarna i hamnanläggningen. Skötsel och underhåll sker främst på de gemensamma arbetsdagarna (2 ggr/år), av en hamngrupp bestående av 6-8 medlemmar från hamnanläggningen samt av extern entreprenör/er.
Det åligger varje båtägare att under varje säsong skrapa bojarna vid sin båtplats, eftersom påväxt tynger ner bommarna och ger slitage av domsamma. Vidare så ger det extra tyngd till bryggorna, som då också ger extra slitage på bryggförtöjningarna. Alla egna tillägg på båtplatsen såsom småbryggor, skavskydd på bommar, tampar m.m. måste/skall tas bort under vinterhalvåret så att inspektion av bryggor och bommar kan göras utan att först ta bort dylika ting.
Om en skada upptäcks på hamnanläggningen så, är det viktigt att detta rapporteras till hamnansvarig.
För att i framtiden kunna tillgodose medlemmarnas önskemål om båtplatser kommer hamnansvarig att anvisa medlemmar båtplats i enlighet med båtplatsreglerna. Härigenom hoppas vi att hamnen skall kunna användas på ett effektivt sätt. Detta innebär att några medlemmar kan få ändrade platser.
Hamnansvarig: Michael Nilsson
I dokumentet nedan finns den senaste informationen om hamnen och vad som är på gång.
Vi vill understryka att det inte är tillåtet att ställa upp båtar under någon tid av året på föreningens vägar eller vändplatser.
Föreskrifter gällande för den gemensamma anläggningen Katteviks Samfällighetsförening sekltion IV Hamn, förvaltad småbåtshamn i Flackevik, Orust kommun.
Underhåll och förbättringar av hamnen sker kontinuerligt av såväl medlemmar på arbetsdagar som extern hjälp.
Dessa regler är till för att öka trivseln för alla och att minska de arbeten som behöver göras på arbetsdagar och andra tillfällen.